Möt Teodor Peterson

Kopia av Möt Wease ambassadör (1).png

Han är Umeåsonen som började åka skidor vid 6 års ålder, tack vare storebror Lukas. Anledningen; Teodor ville också vinna en bilbana som storebror gjort i en skidtävling. Under karriären har det blivit mer än en bilbana, vad sägs om OS-silver och ett OS-brons, flera världscupsegrar och även seger i den totala sprintvärldscupen. Teodor har också en 9:e plats från Vasaloppet, vilket kanske inte många vet. Nu satsar han mot sitt tredje OS, i PyeongChang. Vi fick en pratstund med Teodor hemma i Östersund.

Hur är formen?

Jag tycker sommarträningen gått bra och jag tycker formen är på uppåtgående. 

Kan du beskriva hur en träningsvecka ser ut för dig?

En normal vecka är ca 20 timmars träning fördelad på 6 dagars träning och en vilodag. Träningen nu under sommaren är en blandning av rullskidor, löpning och styrketräning.

Kopia av Möt Wease ambassadör (1) kopia 2.png

Favoritskidåkning?

Enkelt, skidåkning på kvällen i jultid med endast pannlampans sken framför sig, det är en härlig känsla och man känner sig i ”kontakt” med naturen. Min absoluta favorit.

Vilket är ditt bästa skidminne?

OS i Sochi är helt klart mitt bästa skidminne så här långt i karriären, jag var i en fantastisk form och tog medalj på bägge mina chanser, en otrolig känsla att få lyckas med något man haft som mål väldigt länge. 

Har du några bra tips att ge till andra som vill bli bättre på skidor?

Oavsett nivå så är nog mitt bästa tips att jobba mycket med teknikträning. Tekniken är oerhört viktig i längdskidor och något som kan avgöra till din fördel. Det är dessutom ett relativt enkelt sätt för en motionär att snabbt förbättra sin skidåkning.

Vad kommer du dela med dig av i höst? 

När väl snön anlänt så kommer jag dela med mig av några bra tekniktips som kan hjälpa dig att bli en bättre skidåkare. Och innan dess tänkte jag att ni ska få följa med mig in i gymmet där jag kommer dela med mig av mina bästa styrkeövningar för längdskidåkning.

3 kopia.png

Ta del av fler intervjuer, inspirerande nyheter och erbjudanden från Wease! 

Fredrik